Esittelyssä GeoForum Summitin keynote-puhujat 

GeoForum Summit järjestetään vihdoin ja viimein fyysisenä! 31.10.-1.11.2022 kajahtaa Helsingin Messukeskus Siivessä, kun tilat täyttyvät paikkatietoalan ammattilaisista ja kiinnostavista puheenvuoroista. Tänä vuonna keynote-sessioissa nousevat esille viisi erittäin kiinnostavaa, ajankohtaista nimeä.

GeoForum Summitin pääteema on Vihreän kehityksen digitaalinen tulevaisuus, joka pohjaa Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaan. Ohjelman vallitsevia tavoitteita ovat hiilineutraalius, “talouskasvun erottaminen luonnon resursseista, sekä tasa-arvon toteuttaminen niin ihmisten kuin myös alueiden välillä”.

Summitin maanantaiaamu alkaa Suomen entisen ympäristöministerin, nykyisen europarlamentaarikon Ville Niinistön puheenvuorolla.

”Haluan olla rakentamassa maailmaa, jossa ilmastonmuutos torjutaan, koulutukseen ja sivistykseen panostetaan, ihmisoikeuksia ja oikeusvaltiota puolustetaan sekä taloudesta tehdään kestävä ihmisille ja ympäristölle.”

Aamun toinen keynote-puhujamme, Suomen ympäristökeskuksen tutkimusjohtaja Eeva Primmer, valaisee meitä paikkatiedosta osana kestävyysmurrosta.

Mitä hyötyjä paikkatieto tarjoaa ilmastonmuutoksen torjumisessa? Kuinka paikkatieto tukee siirtymää kestävämpään kierto- ja biotalouteen? Tule kuulemaan vastauksia alan huippuasiantuntijoilta Summitin ensimmäisenä päivänä 31. lokakuuta!

Yhteiskuntamme uudet uhat

Vuoden paikkatietoalan päätapahtuma, kuten myöskään Vihreän kehityksen ohjelma ei suinkaan kata vain ympäristökysymyksiä. Muuttuneen turvallisuustilanteen vuoksi turvallisuuskysymykset ovat myös vahvasti esillä syksyn Summitissa. 

Tänä vuonna meillä on kunnia kuulla Martti J. Karin puheenvuoro ajankohtaisesta turvallisuustilanteesta ja kriisinhallinnasta.

Puhujana Martti on “ajatuksia herättävä, innostava ja vakuuttava”. Martti on tullut usealle suomalaiselle tutuksi erityisesti kevään aikana käytyjen turvallisuuskeskusteluiden myötä. 

Martin puheenvuorosta sopiikin jatkaa tiistain muuhun ohjelmaan, joka tarjoaa konkreettisia esimerkkejä paikkatietosovelluksista turvallisuussektorilla.

Vihreä kehitys kansainvälisillä markkinoilla

Tapahtumassa saamme vieraaksemme myös alan kansainväliset huippuosaajat, kun lavalle astuvat Ananya Narain, Geospatial Worldin GW-Consulting johtaja sekä Carl Reed, entinen Open Geospatial Consortiumin standardiyksikön toiminnanjohtaja.

Miltä näyttää vihreä kehitys kansainvälisillä markkinoilla? Mitä ratkaisuja paikkatietosovellukset tarjoavat? Tule kuulemaan alan konkareilta, minkälaisia paikkatietoratkaisuja myös Suomen ulkopuolella hyödytään!

GeoForum Summitin painopiste on tänäkin vuonna kohtaamisissa ja laadukkaassa, koulutuksellisessa asiantuntijaseminaarissa. Kolmessa salissa tutustutaan tuoreimpiin innovaatioihin, ajankohtaisiin haasteisiin ja paikkatietoteknologian tarjoamiin ratkaisuihin. Rakennetun ympäristön, kuntien ja metsätalouden prosessien paikkatietopohjainen kehittäminen ovat myös isosti mukana tänä vuonna.

Esitysten lisäksi ohjelmassa on myös asiantuntijapaneeleita, jotka keräsivät runsaasti positiivista palautetta vuoden 2021 GeoForum Summitissa.

14.6.2022