Jälkitapahtuma 18.11.2021

RAKENNUSTIEDON VALTAKUNNALLINEN TIEDONHALLINTA TOIMIVAMMAKSI YHTEISTYÖLLÄ

Aika: 18.11.2021 klo 9.00 – 11.30
Paikka: Maria 01 + online

Rakennustietoja käytetään laajasti erilaisissa tehtävissä ja ne ovat olennaisen tärkeitä mm. maankäytön ja rakentamisen suunnittelussa, rakentamisessa sekä rakennusten arvon määrittelyssä.

Rakennustietojen valtakunnallisessa tiedonhallinnassa ja tiedon virtauksessa on haasteita, joita haluamme yhteistyössä ratkaista. Tavoitteena on, että kuntien rakennuslupaprosessissa syntyvä rakennustietoaineisto on laadukasta, luotettavaa ja ajantasaista sekä helposti käytettävissä erilaisissa käyttötarkoituksissa.

Mikä tilanne on tällä hetkellä? Mitä tietoja rakennuksista tulevaisuudessa tarvitaan? Miten yhteiseen tavoitteeseen päästään kuntien ja valtionhallinnon yhteistyöllä? Miten vastuuta jaetaan? Millaista tulevaisuutta rakennamme yhdessä?

GeoForum ja Paikkatietojen kuntafoorumi PAKU järjestävät yhteisen keskustelutilaisuuden kunnille, kuntien järjestelmätoimittajille, julkishallinnon edustajille ja alan kehittämisestä kiinnostuneille. Tilaisuudessa keskitytään rakennustietoihin, joilla tarkoitetaan tässä yhteydessä geometria- sekä perusominaisuustietoja, jotka kuvailevat reaalimaailman rakennuksia.

Ohjelma:

9.00-09.10 PAKU Kuntafoorumin avaussanat ja ohjeet päivän toimintaan osallistujille

09.10-9.30 Keynote: Kohti maankäytön suunnittelun tulevaisuutta, Pilvi Nummi, TkT, arkkitehti, tutkijatohtori, Aalto-yliopisto

Pilvi Nummen puheenvuorossa pohditaan, miten älykäs kommunikatiivinen suunnittelu hyötyy digitaalisten kaksosten kehittymisestä, ajantasaisen ja oikeellisen rakennustiedon saatavuudesta. Nummi tutkii ja kehittää digitaalisia kaupunkisuunnittelun osallistumistyökaluja Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitoksella.

09.30-10.30 Keskustelu: Rakennustieto kuntien toiminnassa nyt ja tulevaisuudessa. Mikä toimii hyvin? Mistä ei haluta luopua? Minkä on muututtava? Mikä pohdituttaa tulevaisuudessa? Keskustelussa lavalla/virtuaalisena mukana kuntien ja valtion hallinnon edustajia.

Nimet julkaistaan pian.

10.30-10.40 Tauko

10.40-11.25 Keskustelu: Tiedon virtauksen tulevaisuus. Mikä on tulevaisuus keskustelun osallistujien näkökulmasta? Mitkä ovat esteet? Mitä tulisi tehdä ja mitä voidaan tehdä konkreettisesti? Keskustelussa lavalla/virtuaalisena mukana kuntien ja valtion hallinnon edustajia. Nimet julkaistaan pian.

11.25-11.30 Yhteenveto ja kiitos

tilannekuva

Pilvi Nummi
TkT, arkkitehti, tutkijatohtori, Aalto-yliopisto

tilannekuva

Kimmo Sulonen
Tonttipäällikkö, Hämeenlinnan kaupunki

tilannekuva

Päivi Malmi
Projektipäällikkö, RYHTI-hanke / Suomen ympäristökeskus

tilannekuva

Juha Salmi
Toimitusjohtaja, Suomen Asuntotietokeskus / Image Builder Oy

tilannekuva

Kari Pilhjerta
Kiinteistöverotuksen asiantuntija, ylitarkastaja, Verohallinto

tilannekuva

Tommi Niemi
Palvelupäällikkö, Digi- ja väestötietovirasto

tilannekuva

Marko Suomela
Projektipäällikkö, Maakuntien tilakeskus

tilannekuva

Rita Pihlaja
Paikkatietoinsinööri, Kirkkonummen kaupunki

tilannekuva

Satu Reisko
Maankäyttöasiantuntija, Etelä-Savon ELY-keskus

tilannekuva

Jani Kylmäaho
Digitalisaatio- ja kehitysjohtaja, Maanmittauslaitos